Blog

Coas recentes investigacións, durante este ano 2023 atopuse una cepa antigua de Cumbrao, na Ribeira Sacra, unha variedade que se pensaba extinta dende fai un século. Grazas a recuperación dos viñedos do Chancís por parte do Concello de Sober, hoxe podemos desfrutar de dous bravos do cumbrao.

Co motivo da 60 edición da Feira do Viño do Ribeiro e como complemento da súa masterclass sobre os viños tostados, o sumiller Josep Roca visitou o Museo do Viño de Galicia para coñecer a elaboración e historia dos nosos viños.
Tras finalizar a entrevista realizada pola revista “La Alacena Roja”, este famoso e influente sumiller decidiu facer un percorrido polo Museo do Viño de Galicia e quedou abraiado coa prensa histórica feita para a elaboración do viño tostado e…
A temperatura é moi importante para aproveitar ao máximo as propiedades e características de cada viño e así poder sacarlle un maior partido. Cada viño ten unha temperatura, sendo moi diferentes entre elas.
A continuación relatamos a temperatura óptima para cada tipo de viño:

Tan coñecidas as pragas hoxe en día, pero tan descoñecidas no século XIX cando chegan a Europa.

Coñecida dende os anos cincuenta do pasado século e orixinaria de América do Norte, a denominada como flavescencia dourada trátase dunha enfermidade que se identificou por vez primeira en territorio europeo na rexión francesa de Armagnac. Habería que esperar ata 1996 para descobrir os primeiros focos en España na rexión catalá de Alt Empordà (Xirona). A súa expansión na actualidade é cada vez máis notoria, facendo perigar os viñedos de certas rexións vitivinícolas do norte de Italia, do sur de Francia, Portugal, Alemaña, Israel ou Rumanía.…

A botella de vidro é o envase ideal para o viño, debido a que non da lugar a contaminación do sabor xa que, impide que o oxíxeno penetre no seu interior e se oxide.
Hoxe en día é común ver estruxadoras mecánicas ou prensas para a extracción do mosto das uvas, pero durante a antiguedade o método máis extendido para acadar este preciado líquido era o pisado.
Este método, estendeuse sobre todo en adegas caseiras ou en aquelas que carecían de lagares, e aínda que nos últimos anos do século pasado, era habitual atopar a xente pisando en tinallas de plástico, este método evoluciona desde as moxegas. …

As conversas do Museo do Viño de Galicia continúan a dar un espazo a aquelas interesantes persoas relacionados co ámbito da vitivinicultura e, co gallo do 8M, foi un pracer poder escoitar unha vez máis as voces das mulleres. Nesta ocasión Emilia Díaz Losada, investigadora do departamento de Viticultura da Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Leiro), compartiu con nós a súa actual labor, ampla experiencia e o camiño que a levou a converterse nunha das investigadoras do equipo da EVEGA.

A botella de vidro divídese en varias partes, cunhas características concretas que as fan especiais.

As contraetiquetas son un distintivo de calidade, un selo que aporta unha variada información que complementa á suxerida na etiqueta, imprescindibles e moi útiles para coñecer o viño ante o cal nos atopamos. Se as etiquetas dunha botella de viño, visibles nun primeiro plano na parte dianteira dunha botella, son a primeira impresión acerca do viño que vai ser consumido ou comprado, igualmente relevantes o son as contraetiquetas que se atopan na súa zona traseira.