Blog

A adega de Santo André de Camporredondo.
18 March 2021

As adegas tradicionais conforman un dos bens patrimoniais máis representativos vencellados coa tradición vitivinícola, polo que conteñen en si mesmas un considerable valor cultural, histórico, pero tamén etnográfico xa que aportan unha interesante visión acerca dos modos de vida e os costumes máis ancestrais.

Foro da Granxa das Casas do 18 de maio de 1611.
15 January 2021

A expansión dos viñedos a gran escala comezou coa chegada das ordes monásticas a Galicia a partir do século X. Pero, pese a que a Igrexa foi unha gran impulsora deste producto, os labregos foron os encargados da súa expansión, coidado e posterior producción. Dada a problemática derivada da titularidade do solo, en mans da nobreza e o clero, e na busca por parte destes dunha vinculación legal entre ambos estamentos sociais, xorden os foros no século XII.

Imaxe do Museo do Viño de Galicia.
17 December 2020

O inicio da producción vinícola vén de lonxe, se ben temos constacia datada de que os romanos xa deixaran o seu rastrexo cara ao século III no lagar rupestre de Santa Lucía de Astariz (Castrelo de Miño), os últimos estudos sinalan que nos nosos solos xa se practicaba a viticultura con anterioridade. Mais non podemos negar, que o gran momento de implantación deste tipo de cultivo chegaría na Idade Media co auxe monástico.